Projekt Zaželi – Faza 1

Projekt Zaželi koji se provodio u našoj Općini pod nazivom „Program zapošljavanja žena u Zrinskom Topolovcu“ uspješno je priveden kraju.

Ukupna vrijednost projekta je 1.527.091,14 kn, a financiran je u potpunosti sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. (100 %)

Projekt se provodio kroz 3 godine, počevši od 2018., pa sa završetkom 2021. godine. Od toga žene su radile 24 mjeseca.

Projektom je bilo obuhvaćeno 7 žena koje su se brinule o 28 krajnjih korisnika.

Završetkom projekta svih 7 žena je steklo dodatno obrazovanje; svih 7 ima završenu edukaciju za gerontodomaćicu, od njih sedam , tri imaju završenu edukaciju i za njegovateljicu, te jedna edukaciju za knjigovodstvo.

Time se ojačao i unaprijedio njihov radni potencijal, te samim time i njihovo daljnje zapošljavanje.

Projektom je bilo obuhvaćeno i 28 krajnjih korisnika koji su tijekom projekta primili ukupno 672 paketa pojedinačne vrijednosti 200,00 kuna. Krajnji korisnici u projektu su osobe starije životne dobi, bolesni i nemoćni koji su kroz projekt dobili adekvatnu skrb i kojima se poboljšala kvaliteta života.

 

„Program zapošljavanja žena u Zrinskom Topolovcu“ je projekt iz Europskog socijalnog fonda koji je među prvima u Hrvatskoj prepoznala načelnica Općine Zrinski Topolovac JASNA MIKLES HORVAT, te ga odlučila hrabro provesti na području Općine Zrinski Topolovac i time zaposliti žene i osigurati im prihod, a starijima, bolesnima i nemoćnima poboljšati kvalitetu života i socijalnu uključenost.

Preskoči na sadržaj