Lokalni izbori 2021.

Odlukama  Vlade  Republike  Hrvatske od 14. travnja 2021. godine, koje su objavljene u „Narodnim novinama“ i na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske i dostupne su na linku: Službene stranice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske – ODLUKE VLADE REPUBLIKE HRVATSKE O RASPISIVANJU LOKALNIH IZBORA (izbori.hr), a stupile su na snagu 15. travnja 2021., raspisani su lokalni izbori koji će se održati u nedjelju, 16. svibnja 2021. godine.

Pozivaju se birači koji imaju aktivno i pasivno biračko pravo na lokalnim izborima da na vrijeme provjere jesu li upisani u registar birača, te da provjere točnost podataka u registru birača.

Obvezatne upute Državnog izbornog povjerenstva objavljuju se u „Narodnim Novinama“ i na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Obrasci za postupak kandidiranja na lokalnim izborima mogu se, počevši od 16. travnja 2021. preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr

Na lokalnim izborima u Općini Zrinski Topolovac, birati će se 7 članova predstavničkog tijela i Općinski načelnik/načelnica.

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela i prijedlozi kandidatura za izbor Općinskog načelnika/načelnicu, moraju se predati nadležnom Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Zrinski Topolovac, najkasnije u roku 14 dana od dana stupanja na snagu odluka o raspisivanju izbora, do 29. travnja 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provođenje lokalnih izbora u Općini Zrinski Topolovac,  mogu se dobiti u nadležnom Općinskom izbornom povjerenstvu,

(Zrinski Topolovac 274, tel: 098/6455 82, 099/ 545 9223, mail: oip.zrinski-topolovac@izbori.hr).

Preskoči na sadržaj