Na području općine Zrinski Topolovac krenuo s radom projekt Zaželi “Bilogorski puteljak svjetlosti”

U općini Zrinski Topolovac u rujnu su u sklopu programa Zaželi ˝Bilogorski puteljak svjetlosti˝ financiranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda započele s radom još 4 djelatnice koje brinu o 16 korisnika.

Ovaj projekt provodi Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora na području devet općina od kojih je partner i Općina Zrinski Topolovac. Zahvaljujući projektu zaposleno je sveukupno 60 žena koje brinu o čak 240 korisnika.

Projekt je vrijedan gotovo deset milijuna kuna i traje sveukupno 30 mjeseci. Ovo je drugi projekt zapošljavanja žena kroz program Zaželi na području naše Općine. Općinski projekt ˝Program zapošljavanja žena u Zrinskom Topolovcu˝ se privodi kraju, a zahvaljujući kojem je zaposleno 7 žena koje se brinu o 28 korisnika. Ponosni smo što je Općina Zrinski Topolovac partner i u projektu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zrinski Topolovac pod imenom ˝Zrinskom od srca˝ kroz koji će se zaposliti 7 žena koje će brinuti o 42 korisnika.

 

 

SVEUKUPNO NA PODRUČJU OPĆINE ZAPOSLENO 11 ŽENA KOJE OBILAZE 44 KRAJNJA KORISNIKA, ODNOSNO STARIJIH I NEMOĆNIH.

Zahvaljujući projektima na našem području zaposlene su teže zapošljive žene, od kojih su neke po prvi puta dobile priliku za zapošljavanje, a velik broj starijih i nemoćnih je dobio priliku za potrebnu pomoć u kući, ali i nekoga s kime mogu provoditi svoje dane uz druženje i razgovor. Zaposlene žene će kroz ovaj projekt steći dodatna znanja i vještine i na kraju projekta biti stručno osposobljene za daljnji rad u budućnosti.

Omogućena im je sva oprema potrebna za rad pa tako i bicikli kojima obilaze svoje korisnike. Voditeljica „Bilogorskog puteljka svjetlosti“ Anamaria Jasek redovito komunicira sa svim partnerima i obilazi zaposlenice i krajnje korisnike.

Općina Zrinski Topolovac na čelu sa Općinskom načelnicom Jasnom Mikles Horvat trudi se kako bi kroz ovakav rad osnažila Općinu, smanjila nezaposlenost i osigurala veću kvalitetu života naših mještana.

Preskoči na sadržaj