Izdavanje “e-Propusnica”

Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, građanima se izdaju propusnice za potrebna putovanja. Od danas je dostupna usluga “e-Propusnica”, sigurno digitalno rješenje za e-Propusnice, kojom će se ubrzati i digitalizirati cijeli proces te evidentirati sve izdane propusnice, čime je stvoreno jedinstveno mjesto pristupa izdanim propusnicama, a smanjuje se mogućnost zlouporabe i olakšava sustav kontrole izdanih propusnica. Sustav je namijenjen građanima u dijelu zahtjeva prema obiteljskim liječnicima, stožerima civilne zaštite te po potrebi poslodavcima. U dijelu izdavanja propusnica sustav je namijenjen pravnim osobama, liječnicima te ovlaštenim osobama u stožerima civilne zaštite.

U sustav će se prijavljivati korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) na sljedeće načine:

Korištenjem vjerodajnice u sustavu e-Građani (npr. mToken ili ePASS)

Korištenjem drugih prihvatljivih vjerodajnica (npr. Token uređaja i aplikacija poslovnih banaka, FINA certifikata, elektroničke osobne iskaznice itd.)

U slučaju da pojedine osobe nemaju pristup navedenim uslugama mogu i dalje podnijeti zahtjev Stožeru civilne zaštite Općine Zrinski Topolovac, na broj 091 170 4505- Darko Smrček, načelnik Stožera.

Izdane propusnice će se dostaviti elektroničkim putem i u Osobni korisnički pretinac te se po potrebi mogu i ispisati na pisaču. Propusnica će biti u PDF dokumentu koji u sebi sadržava QR kod za provjeru te se ona može koristiti na mobilnom uređaju prilikom kontrole. Podaci o izdanim e-Propusnicama će u skoro realnom vremenu biti dostupne MUP-u radi provjera na terenu.

Sustav e-Propusnice građanima omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema:

Poslodavcu

Izabranom liječniku obiteljske medicine

Nadležnom stožeru civilne zaštite

Pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica i njihovih statusa

Pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u digitalnom (PDF) obliku

Više informacija o prijavi u sustav i samom sustavu nalazi se na internetskoj stranici Ministarstva uprave te www.koronavirus.hr, a video materijali s više informacije nalaze se na poveznici: https://bit.ly/2JrSifn

Sustav „e-Propusnice“ javno je dostupan na sljedećoj adresi: https://epropusnice.gov.hr.

„Zlouporabom izdavanja propusnica stavljamo u opasnost cijelu Hrvatsku. Zato budite odgovorni, zatražite propusnice za isključivo neodgodive i nužne situacije i poslove. Čuvajte vaše zdravlje i zdravlje vaših najbližih, a svi koji možete, ostanite doma kako bismo što brže pobijedili virus“ (Malenica, I 2020, Ministarstvo uprave, pregledano 1.4.2020, online: https://uprava.gov.hr/…/ministar-malenica-predstavio-…/16300).

Preskoči na sadržaj